Kinder Trends

Modeblog Online

Babykleding, nu of straks?

Het kopen van babykleding is voor vrouwen (en stiekem ook mannen) een van de leukste dingen om te doen. Eindelijk mag je die babykleding kopen. Waar je normaal gesproken in een kleding winkel alleen kwijlend mocht kijken naar dat schattige rompertje met Nijntje erop, is de tijd gekomen dat jij dit rompertje in huis mag halen. Echter is het vaak de vraag, wanneer is die tijd? Wanneer begin je eigenlijk met het aanschaffen van babykleding?

Het gemiddelde

Een zwangerschap duurt vaak 9 maanden, in theorie zou jij dus 9 maanden de tijd hebben om babykleding aan te schaffen. Natuurlijk is dat vaak niet het geval, je weet bijvoorbeeld nooit de eerste dag van de 9 maanden dat je zwanger bent. Net zoals je nooit weet of de baby een paar dagen/weken eerder komt dan gepland. Hierbij een tip; gemiddeld genomen beginnen zwangere stellen na de 20e week van de zwangerschap met de aanschaf van babykleren. Waarom denk je nu vast? Heel simpel, na de 20e week kun je er namelijk voor kiezen om het geslacht van je kindje kenbaar te laten maken. Het geslacht bepaald namelijk ook vaak wat voor kleding er gekocht gaat worden, echter hoeft dit natuurlijk niet het geval te zijn. De tijd dat meisjes enkel roze rompertjes en jongens enkel blauwe is namelijk allang voorbij.

De trends van baby sokken

Blauw en roze? Nee, dierenprints. baby sokken met dierenprints zijn helemaal in, bovendien zijn deze vaak ook nog eens geschikt voor jongens en meisjes. Dit, is eigenlijk voor alle trends het geval. Denk hierbij aan denim, de tuinbroek, corduroy-items en fluffy-items. Allemaal trends van nu daarbij dragen zij meteen bij aan de hoofdtrend “gender-neutraal”. Veel babykleding is namelijk tegenwoordig gender-neutraal. Zo heeft een van de grootste winkelketens van Nederland ook geen jongens en meisjes kleding afdeling meer, maar heet het nu “kinderkleding” en “babykleding”.

Tijdig beginnen

Door de opkomst van gender-neutrale babykleding, is er een verschuiving van het zojuist genoemde gemiddelde zichtbaar. Zo beginnen zwangere stellen eerder met het aanschaffen van babykleding. Nu is dit geen probleem natuurlijk, want door op tijd te beginnen met de aanschaf van babykleding, ben je verzekerd van het feit dat je baby bij de geboorte beschikt over een hele garderobe. Echter tot slot nog wel een laatste tip; Koop niet teveel. Vaak neemt het kraambezoek ook nog wel het een en ander aan babykleding mee en bovendien, baby’s groeien vaak als kool. Je hebt dus nog genoeg kansen om babykleding te kopen. Want laten we realistisch zijn, shoppen verveeld nooit.