Kinder Trends

Modeblog Online

Een romper als kraamcadeau

Je bent aan het shoppen naar een leuke romper als kraamcadeau. Je hebt al een paar schattige exemplaren gezien, maar je weet alleen niet welke (maat) je moet halen. In deze blog hebben wij enkele handige tips voor je.

Welk romper is het beste?

Voor pasgeboren baby’s is een overslagromper het handigst. Deze hoeft niet over het hoofdje van een baby te worden aangetrokken. Ga je wat later op kraamvisite of wil je een romper halen voor de wat latere maanden van de baby? Dan kun je ook een “gewone” romper halen. Haal bij voorkeur een katoenen romper, want deze stof zit lekker en ademt ook. Pasgeboren baby’s kunnen nog niet hun lichaamstemperatuur regelen. Het is dus van belang dat de babykleding dit goed balanceert. Een wollen romper mag er dan wel zacht en schattig uit zien, maar kan helaas niet gedragen worden als je dit cadeau geeft tijdens de wat warmere maanden. Let dus ook op of je een exemplaar haalt met korte of lange mouwen of een mouwloze romper. De belangrijkste kenmerken van een romper voor een baby zijn comfortabele stof, een beetje stretch om goed te kunnen bewegen en makkelijk aan te trekken.

Welke babymaat moet je kopen?

Als je een romper cadeau wilt geven aan de ouders van een pasgeboren baby, dan kun je het beste maat 50 of 56 nemen. De veilige keuze is dan maat 56. Baby’s groeien namelijk snel uit hun kleding. Als je wat later op kraamvisite gaat of er eentje wilt geven die de ouders wat later kunnen gebruiken, dan kun je voor een baby van 2 tot 4 maanden kiezen voor maat 62 en bij 4 tot 6 maanden voor maat 68. 

Een origineel kraamcadeau: een romper laten bedrukken

Maak de romper persoonlijk door het te laten bedrukken met een eigen grappige tekst of een leuke foto. Dit is natuurlijk veel unieker dan een standaard exemplaar uit de winkel. En als je bekend staat als de grappige tante of gekke vriend, moet je natuurlijk wel je reputatie waarmaken met een opvallend kraamcadeau. Let bij het uitzoeken van de bedrukking wel op de minimaal vereiste aantallen, want soms is het niet mogelijk om slechts een enkele romper te laten bedrukken.

Een hippe romper versus de klassieke

Het is natuurlijk ook handig als je de smaak van de ouders weet. Houden zij van schattige klassieke babykleertjes of juist van de wat hippere en stoerdere outfits? Dat maakt de keuze tussen een Nijntje of een Batman variant dan ook wat makkelijker. Het is vaak verleidelijk om je eigen smaak de voorkeur te geven, maar deze kan juist in contrast staan met die van de ontvangers van je kraamcadeau en dan beland je cadeau straks achterin de babykast.

Waar vind je een goedkope romper?

Als je een beperkt budget hebt en dus op zoek bent naar een leuke maar betaalbare romper, dan kun je ook bij de bekende discountwinkels zoals C&A of Zeeman terecht. Vaak is men bang dat dit dan kwalitatief mindere of saaie babykleertjes zijn, maar dit valt erg mee. De collecties in deze winkel zijn de laatste jaren ook steeds hipper geworden.