Kinder Trends

Modeblog Online

Waar een examentraining wel niet goed voor is!

Zit je op dit moment op de middelbare school in je examenjaar? Dan ga jij volgend jaar natuurlijk examen doen. Waarschijnlijk zijn de voorbereiding hiervoor al in alle gang maar zeg eens eerlijk, hoe gaat dat tot op heden? Uiteraard probeert de school jou zoveel mogelijk te helpen met het voorbereiden van jouw examens. De school wil tenslotte ook het liefste dat jij in één keer slaagt. Toch hebben leerkrachten op school ook maar een beperkte hoeveelheid tijd en deze hoeveelheid tijd moeten ze vaak over 20, 25 of zelfs 30 kinderen verdelen. Het kan dan best zijn dat jij gewoon simpel tijd en uitleg te kort komt. Onder andere voor jouw bestaat de examentraining maar wist je dat een examentraining nog veel meer voor jou kan betekenen!

Beter voorbereid je examens in

Het eerste grote voordeel van een examentraining is natuurlijk dat je beter voorbereid je examens in gaat. Waar er tijdens de lessen op school nog wel eens andere informatie wordt gegeven richt de examentraining zich alleen op de stof die je nodig hebt voor het examen. Uiteraard is de extra stof die op school wordt gegeven ook belangrijk maar deze stof is voornamelijk bedoeld als achtergrondinformatie.

Meer zelfvertrouwen

Door het volgen van een examentraining krijg je ook meer zelfvertrouwen. Het kan namelijk best zijn dat je het soms gewoon even niet meer weet of te maken hebt met (een vorm van) faalangst. Wat extra hulp kan jou helpen om net even dat beetje meer zelfvertrouwen te vinden waardoor je zelfverzekerd je examen in gaat. Het gebeurt namelijk met enige regelmaat dat leerlingen de stof wel kunnen maar door zenuwen of andere dingen dit compleet vergeten tijdens hun examen.

Betere motivatie

Alleen leren is gewoon heel saai. Voor sommige werkt dit uiteraard ontzettend goed want dan kunnen ze zich heel goed concentreren. Er zitten ook leerlingen bij die niet de motivatie kunnen opbrengen om zichzelf aan het leren te zetten. Samen werkt sneller dan alleen en daarom kan een examentraining ook een goede motivatie voor je zijn. Je bent tenslotte niet alleen en iedereen met wie je aan het leren bent werkt naar hetzelfde eindpunt toe. Jullie willen tenslotte allemaal die examens halen.

Verschillende leermethodes

Het laatste voordeel wat deze training kan opleveren is het feit dat er verschillende lesmethodes gebruikt en toegepast kunnen worden. Waar leerkrachten een leermethode kiezen die voor de gemiddeld genomen leerling het beste werkt hoeft nog niet perse voor jou de meest optimale leermethode te zijn. Verandering van spijs doet eten en soms werkt een andere leermethode voor jou opeens een stuk beter.