Kinder Trends

Modeblog Online

Kinderpuzzels

Ben je op zoek naar een puzzel voor kinderen? Zoek dan niet verder voor een 1500 stukjes puzzel. Kijk in onze webshop jan van haasteren puzzels. Of neem eens een kijkje bij de Ravensburger puzzels. Puzzelen is een goede bezigheid voor kinderen. Dit heeft verschillende redenen. Zo is puzzelen een mooie mentale uitdaging voor kinderen. Met puzzelen werk je aan je cognitieve vaardigheden en leer je problemen oplossen. Ook werken kinderen door te puzzelen aan hun motoriek en trainen ze hun hand- en oogcoördinatie. Dan hebben we het nog niet eens gehad over het sociale contact en het zelfvertrouwen dat kinderen krijgen van het succesvol leggen van een puzzel! 

Het trainen van je cognitieve vaardigheden

Het leggen van een puzzel traint je cognitieve vaardigheden. Dit geldt niet alleen voor volwassen. Het geldt ook zeker voor kinderen. Door te puzzelen ontwikkelt je kind in het bijzonder zijn visueel ruimtelijk inzicht. Dit visueel ruimtelijk inzicht is een belangrijk basiselement voor het leren in een later stadium. Visueel ruimtelijk inzicht helpt bijvoorbeeld bij het leren lezen, het leren rekenen en zelfs het leren schrijven. Het leggen van puzzels heeft dus verschillende cognitieve vaardigheden, vaardigheden waar kinderen hun leven lang voordeel van zullen hebben. 

Kinderen moeten tijdens het oplossen van een puzzel gebruikmaken van probleemoplossende vaardigheden. Dit betekent dat zij een doel moeten bereiken. Maar voordat zij dit doel kunnen bereiken, moeten zij eerst zorgen dat ze doen wat ze moeten doen. In dit geval is dat het volbrengen van de legpuzzel. Binnen de mentale en verstandelijke ontwikkeling is het erg belangrijk dat kinderen problemen leren oplossen. Het puzzelen helpt hierbij en helpt ook met het verbeteren van het concentratievermogen van je kind. Naast het verbeteren van de concentratie leren kinderen ook omgaan met tegenslagen. Ze moeten immers accepteren dat niet alles altijd zomaar lukt. Puzzelen geeft kinderen deze basis. 

Puzzelen helpt met motoriek 

Een ander voordeel van puzzelen is de ontwikkeling van de fijne motoriek. Tijdens het maken van een puzzel moeten kinderen uit veel stukjes het juiste stukje kiezen. Dit proces is het begin van de ontwikkeling van de fijne motoriek van je kind en geeft je kind een goede basis voor zijn verdere ontwikkeling.