Kinder Trends

Modeblog Online

Kun jij nog een stropdas knopen?

Velen zullen deze vraag met “nee” beantwoorden. Het lijkt een beetje uit de mode. Het chique accessoires wat bij een heren outfit in de tijd van onze vaders en grootvaders nooit mocht ontbreken. In onze dagelijkse outfit is dit fenomeen in onbruik geraakt. Alleen mensen die voor een werk een representatieve uitstraling moeten hebben dragen er nog een. Nog steeds veel gedragen op bruiloften en door zakenlui en politici. In hun vrije tijd gaat het lastige kledingstuk, of is het een sieraad?, waarschijnlijk snel af om plaats te maken voor een open overhemd of casual shirt. Toch straal je met een stropdas om meer kracht en zelfvertrouwen uit. Al meer dan 2000 jaar. Het staat prachtig op een overhemd extra lange mouw en maakt een kostuum pak helemaal compleet. Niet voor alle gelegenheden, maar wel op momenten die ertoe doen. 

Waar moet je op letten?

Als je de stropdas correct en stijlvol wilt dragen zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Knoop het gestreken overhemd helemaal dicht tot aan het bovenste knoopje. In de serie  ​​extra lange overhemden kun je op zoek naar een goed passend exemplaar. Zorg dat de stropdas schoon en zonder kreukels is. Verwijder vlekken daarom meteen en hang de stropdas languit op. De achterkant van een stropdas mag nooit in het lipje. Ga op zoek naar de juiste knoop en oefen die. In een herenmodezaak lopen mensen die het graag en professioneel voor je doen bij een nieuwe aankoop. 

Knopen oefenen met filmpjes 

Als je de juiste knoop hebt gekozen, er zijn wel honderd manieren, kun je aan de slag. Voor de onervaren knopers zijn er op YOUtube volop filmpjes te vinden met verschillende soorten knooptechnieken. Op de arm oefenen kan een gemakkelijke manier zijn om erin te komen. Verder is het aan de modeliefhebber om het veel en vaak te doen. Want ook hierbij geldt: oefening baart kunst.