Kinder Trends

Modeblog Online

Op zoek naar nieuwe damesschoenen van topkwaliteit? Ga voor Ara of Gabor

Ara damesschoenen

Wanneer je op zoek bent naar een nieuw paar damesschoenen, dan is het zeker aan te raden om voor schoenen van hoge kwaliteit te gaan. Doorgaans hebben kwaliteitsschoenen namelijk betere eigenschappen als het gaat om comfort, pasvorm en levensduur. Van dergelijke schoenen kun je dus veel langer gebruikmaken. Bovendien loop je hier normaliter veel comfortabeler mee, iets dat essentieel is in het voorkomen van lichamelijke ongemakken of zelfs blessures.

Op het gebied van damesschoenen heb je tegenwoordig uiteraard heel wat te kiezen. Er zijn echter twee merken die we hier speciaal willen uitlichten. In de volgende alinea zoomen we dan ook eerst in op Ara damesschoenen. Daarna lees je meer informatie over het schoeisel van het merk Gabor. We sluiten dit artikel tenslotte af met wat nuttige onderhoudstips.

Ara damesschoenen

Wat heeft het Duitse merk Ara zoal te bieden?

Dames die het al langer gewend zijn schoenen van topkwaliteit te zoeken en te dragen kennen ongetwijfeld het merk Ara al. Dit is een merk dat namelijk al zo’n zestig jaar bestaat. Als er iets is waar Ara zich mee weet te onderscheiden, dan zijn het wel de pasvormen die neigen naar perfectie. Bij sommige exemplaren kun je zelfs desgewenst het voetbed uitnemen. Daarnaast ogen de schoenen van dit Duitse merk doorgaans tamelijk chique. Meestal zijn ze redelijk neutraal gekleurd. Je kunt deze schoenen daarom makkelijk combineren met andere kledingstukken in welke kleur dan ook.

Om welke redenen zijn schoenen van het merk Gabor zo geliefd?

Ook het merk Gabor is van Duitse komaf. Gabor dames schoenen staan met name bekend om hun enorm hoge mate van comfort. Daarnaast weet Gabor uit te blinken met hun modellen waarvan de uitvoeringen zowel in de lengte als in de breedte van elkaar kunnen afwijken. Mensen met voetafmetingen die je als niet-standaard zou kunnen betitelen maken bij Gabor dan ook een grote kans om precies de juiste schoenen te vinden. Verder ogen dames schoenen van Gabor ronduit stijlvol. Ze zijn doorgaans iets kleurrijker dan de schoenen van het hierboven omschreven Ara.

Tips voor het goed onderhouden van je kwaliteitsschoenen

Als je net nieuwe schoenen in huis hebt gehaald van een kwaliteitsmerk zoals Ara of Gabor, dan was dit wellicht een serieuze investering. Voor zowel je eigen portemonnee als voor het milieu is het natuurlijk wenselijk dat je zo lang mogelijk van deze schoenen gebruikmaakt. Om dat te realiseren is het naast de kwaliteit van het schoeisel belangrijk dat je je schoenen goed onderhoudt. 

Een volledig onderhoud van je schoenen bestaat idealiter uit verschillende aspecten. Ten eerste is het uiteraard essentieel dat je je schoenen vaak genoeg schoonmaakt. Dit kun je bij kleine vlekjes wellicht met een vochtige doek doen, al zijn er ook speciale gummen op de markt waarmee het reinigen beter gaat. Tegelijkertijd is het zeer belangrijk dat je je schoenen goed genoeg beschermt en ‘voedt’. Hiervoor zijn verschillende sprays beschikbaar, waarbij voor elk materiaaltype een specifieke spray het beste resultaat bewerkstelligt.