Kinder Trends

Modeblog Online

Uitwasbare luiers voor je kind

Als een ouder breng je veel tijd door tussen de luiers. Voor veel nieuwe ouders zijn wegwerpluiers vanzelfsprekend en kennen veel mensen niet beter. Echter, zitten er verschillende nadelen verbonden aan het gebruik van wegwerpluiers. Zo zijn ze slecht voor het milieu en zijn ze duur in gebruik. Het enige voordeel van wegwerpluiers is dat je ze kunt weggooien en niet hoeft te wassen. Door de nadelen van wegwerpluiers zijn uitwasbare luiers ontstaan en worden deze steeds populairder. Omdat ze uitwasbaar zijn moeten de luiers worden gewassen en kan dit ingewikkeld zijn. Hoe moet je de luiers wassen? En waar moet je op letten bij het kopen van de luiers? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Hoe moet je uitwasbare luiers wassen?

Afhankelijk van wat je fijn vindt, kan je de luiers apart of met ander wasgoed wassen. Je wilt de uitwasbare luiers wassen op 60 graden, zodat de bacteriën onschadelijk worden gemaakt. Wasverzachter is niet verstandig om te gebruiken, omdat de uitwasbare luiers dan minder vocht kunnen opnemen. Het is wel verstandig om een wasnet te kopen, zodat je de vieze uitwasbare luiers apart kunt houden van het andere wasgoed. Ook is het handig om meerdere luiers op hetzelfde moment te wassen, zodat je energie bespaart. Het ligt er echt aan hoeveel luiers je hebt gekocht, omdat je dan soms niet snel hoeft te wassen. Je kunt de meeste luiers drogen in de droger op de koudste stand, echter slijten ze hierdoor een stuk sneller. Je kunt ze beter uit laten hangen, zodat ze minder snel slijten. 

Voordelen van uitwasbare luiers

Uitwasbare luiers hebben diverse voordelen vergeleken met wegwerpluiers. Zo zijn ze ten eerste een stuk beter voor het milieu en is dit tegenwoordig voor veel ouders belangrijk. Ook zijn ze een stuk voordeliger in de aanschaf. Bij sommige kinderen is het zelfs mogelijk dat ze een stuk sneller zindelijk worden door de uitwasbare luier. Je hebt ook altijd luiers in huis en je hoeft niet speciaal naar de supermarkt te gaan voor de luiers. Ten slotte zijn ze ook fijn voor de babybilletjes en zorgen ze minder snel voor irritaties. Bij wegwerpluiers kan het namelijk voorkomen dat er irritaties ontstaan.

Verschillende soorten wasbare luiers

Wasbare luiers zijn herbruikbare luiers die je na gebruik altijd wast. Echter, is het ingewikkeld om een uitwasbare luiers te kopen, omdat ze veel van elkaar kunnen verschillen. De meeste merken verschillen namelijk in het materiaal. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit polyester, rayon, hennep, katoen en bamboe. Katoen is het meest gekozen en de meeste merken maken gebruik van katoen als materiaal. De wasbare luiers verschillen ook enorm in het type en er zijn verschillende merken die diverse soorten verkopen. Je hebt all-in one luiers, luiers met een aparte inlegger en pocket luiers. Sommige merken bieden ook tweedelige luiers aan met een voorgevormd binnenbroekje. Ben je van plan om wasbare luiers te kopen? Kijk dan eens goed naar de verschillen en vergelijk deze goed met elkaar.

Wekt dit bij jou veel interesse? Ga dan voor een proefpakket wasbare luiers!