Kinder Trends

Modeblog Online

Woolrich

De historie van Woolrich

In 1830 wordt er door John Rich en Daniel McCormick een bedrijf voor outdoorkleding opgericht in de Verenigde Staten. Woolrich is geboren en is hiermee de oudste fabrikant van outdoor kleding in de Verenigde Staten. Het doel van het merk was in eerste instantie om stof te fabriceren voor de vrouwen van houthakkers en pelsjagers. Later ging het merk ook kleding leveren voor de Amerikaanse Burgeroorlog en de Antarctische expeditie van Richard Byrd in 1939. Woolrich produceert dus al meer dan 190 jaar kleding van hoogwaardige kwaliteit voor liefhebbers van outdoor activiteiten. Het merk heeft een helpende hand geboden in de historie van de Verenigde Staten en staat voor het vervaardigen van de beste, fijne en warme wol. Woolrich helpt zijn klanten om dromen te verwezenlijken, ongeacht de weersomstandigheden.

Klassiekers en iconen

Vanwege de rijke historie van het merk, hebben zij door de jaren heen ook producten uitgebracht die uitgegroeid zijn tot ware iconen. Denk bijvoorbeeld aan de Arctic Parka. Deze werd in de jaren ’70 voor arbeiders in Alaska ontwikkeld, waar het tot -40 graden kon worden. Het onmisbare silhouet en de zakken en compartimenten zijn in deze tijd nog steeds relevant. Woolrich heeft hiermee gezorgd voor een revolutie in de parka’s dankzij de méér dan 40 jaar ervaring.

Ook het rood-zwarte patroon dat op veel van de jassen prijkt heeft inmiddels een iconische status. Het patroon wordt ook wel ‘The Buffalo Check’ genoemd, geïnspireerd door de horde buffels van één van de oprichters van het merk. Het patroon is tot op de dag van vandaag een belangrijk element van iedere collectie van Woolrich.

Woolrich collecties omvatten altijd een stijlvolle duurzaamheid en spreken van doordacht design. De ontwerpen zijn tijdloos en van fantastische kwaliteit, waardoor u jaren plezier zal hebben van uw kleding van Woolrich.